amenajari interioare si exterioare, tencuieli, zugraveli, vopsitorii clasice si airless, placari gresie, faianta, polistiren, montaj rigips
Gletuire mecanizata, zugraveli mecanizate si tencuire mecanizata cu pompa airless
Daca vrei sa termini cat mai repede cu prima etapa a finisarii peretilor si sa treci la gletuire si vopsire, ar fi bine sa optezi pentru serviciile de tencuire mecanizata. Daca vei opta pentru tencuirea clasica a peretilor, vei avea nevoie de 2-3 muncitori in functie de suprafata casei si de doua ustensile de baza, canciocul si mistria cu care va fi aplicat mortarul. in urma tencuirii peretilor, se intampla deseori ca mortarul sa ajunga pe jos si el sa nu mai poata fi refolosit. in acest caz, te confrunti cu pierderi de material si implicit cu cheltuieli mai mari. Imagineaza-ti cum vor creste costurile tale in momentul in care ai 2-3 muncitori care risipesc chiar si o cantitate mica de mortar. Se mai intampla uneori ca muncitorii sa faca mult prea mult material, iar acest material sa fie aruncat la final pentru ca nu mai poate fi refolosit. Din nou, te confrunti cu pierderi semnificative de material. Daca optezi pentru serviciile de tencuiala mecanizata, aceasta problema va fi eliminata cu succes pentru ca in acest caz pierderile de material sunt aproape inexistente.
Dupa ce ai terminat cu tencuirea peretilor, a venit momentul sa treci la pasul urmator, gletuirea. Gletul este de fapt o pasta din ipsos sau ipsos amestecat cu o pasta de var, utilizata ca material de inchidere a porilor pentru tencuielile ce urmeaza sa fie zugravite. Exista doua tipuri de glet: cel de incarcare (grosime de maxim 10 milimetri) si cel de finisaj (grosime de maxim 2 milimetri). Gleturile de incarcare sunt folosite pentru prevenirea aparitiilor fisurilor la nivelul peretilor, in timp ce gletul de finisaj ajuta la redarea unui aspect placut peretilor.
De ce sa apelezi la gletul mecanizat:
Timpul scurt de executie;
Locuinta ta poate fi gletuita intr-o singura zi, spre deosebire de procesul de gletuire clasic care poate dura si cateva zile. Specialistii sustin ca randamentul in cazul gletului mecanizat este in anumite situatii chiar si de 500 mp/zi, in functie de echipamentele folosite si de experienta persoanei care se ocupa de aceasta operatiune.Calitate superioara a lucrarii ;
Finisarea peretilor a constituit intotdeauna o provocare pentru specialisti pentru ca necesita experienta si indemanare, rezultatul final depinzand in mod direct de materialele folosite si de tehnica de aplicare folosita. Acum intermediul gletului mecanizat nu mai trebuie sa iti faci probleme si poti fi sigur ca la sfarsitul zilei peretii tai vor fi drepti, gletul va fi distribuit uniform.In cazul gletului mecanizat nu se poate vorbi de aparitia fisurilor sau a crapaturilor la nivelul peretilor, asa cum se intampla de obicei in cazul peretilor pe care a fost aplicat gletul intr-un mod clasic.
De cele mai multe ori, cauzele aparitiei acestor fisuri este calitatea slaba a gletului folosit sau amestecarea necorespunzatoare a materialelor, nerespectarea timpului de uscare recomandat, etc. si asa ajungem si la urmatorul avantaj pe care gletul mecanizat ti-l ofera: materiale de calitate.
Utilizarea unor materiale de calitate;
Cu siguranta ai auzit de situatii in care meseriasii au ales materiale cat mai ieftine cu care sa lucreze, iar acest lucru s-a observat peste an atunci cand peretii casei au inceput sa se crape, iar finisajele interioare sa se deterioreze. Daca optezi pentru un glet mecanizat, poti fi sigur ca materialele folosite sunt de cea mai buna calitate, de la cei mai buni furnizor. Acelasi lucru se poate spune si despre ustensilele folosite pentru aplicarea gletului. Gletul mecanizat aduce cu el si siguranta unei lucrari de o calitate superioara.Uscare uniforma;
Avand in vedere ca acest glet mecanizat se aplica intr-un timp destul de scurt, timpul de uscare va fi si el mai scurt, iar peretii se vor usca uniform. Daca ai opta pentru aplicarea gletului pe peretii proaspat tencuiti folosind metoda clasica, s-ar putea ca o camera sa fie gata in 1-2 zile, insa cand va trebui sa te apuci de vopsirea peretilor, va trebui sa astepti dupa uscarea ultimului perete, chiar daca primul perete dat cu glet este uscat complet. Daca insa optezi pentru gletul mecanizat, acesta va fi aplicat pe toti cei 4 pereti in doar cateva ore, acestia uscandu-se cam in acelasi timp si uniform. Acest timp de uscare se datoreaza si aplicarii gletului intr-un strat uniform. Gletul clasic poate fi aplicat intr-un strat uniform doar de meseriasii extrem de priceputi, care dupa ani buni de experienta au deja ochiul format.Costuri reduse;
In constructii, cele mai mari economii de costuri se fac atunci cand vine vorba de reducerea pierderilor de materiale. Daca nu esti suficient de chibzuit si nu ai grija la materialele de constructii, s-ar putea ca la final sa te trezesti cu pierderi de material chiar si de 5-10% din valoarea totala a materialelor. inca, folosind tencuiala mecanizata si gletul mecanizat, aceste pierderi de materiale sunt reduse la minim, iar tu te poti bucura de cheltuieli mai mici.Preturi avantajoase.
Avand in vedere ca pentru aplicarea gletului mecanizat este nevoie de 1-2 persoane, in functie de suprafata de acoperit, si ca timpul de lucru este unul mai mic, de multe ori, pretul manoperei in acest caz este mai mic decat pretul manoperei atunci cand vorbim de aplicarea gletului folosind metoda clasica. Specialistii sustin ca pretul pentru manopera in cazul gletului mecanizat poate fi chiar si cu 20-30% mai mic. Adauga acest pret avantajos economiilor pe care le realizezi cu reducerea pierderilor de materiale si vei vedea ca gletul mecanizat este cea mai buna optiune pe care o ai la momentul de fata din punct de vedere financiar si nu numai.
Cum se aplica gletul mecanizat?
Multe persoane sunt curioase de modul de aplicare al gletului mecanizat. Practic, pentru aplicarea gletului mecanizat este nevoie de o persoana si de o pompa speciala pentru aplicarea acestuia. Aceasta pompa este formata dintr-un rezervor in care vor fi puse si amestecate materialele in mod automat (un alt avantaj al gletului mecanizat este faptul ca materialele sunt amestecate foarte bine spre deosebire de metoda clasica in care uneori materialele sunt amestecate in graba, iar materialul final de gletuit nu este tocmai cel mai bun), un tub si un pistol de pulverizare. Pompele airless pentru glet sunt cele mai performante pentru ca ofera o eficienta maxima si in acelasi timp reduce pulverizarea excesiva a materialului. Reducerea acestui pulverizari excesive duce si la mai putina poluare si la un mediu mai curat atat in timpul folosirii gletului mecanizat, cat si dupa. Daca vrei ca rezultatul final sa fie unul cu adevarat spectaculos si sa obtii pereti cat mai fini si rezistenti, trebuie sa respecti cateva reguli inainte de a trece la aplicarea gletului mecanizat. Peretii trebuie sa fie curatati foarte bine de praf sau grasime.
Daca te gandesti ca peretii au fost tencuiti cu doar cateva zile in urma si ca de atunci nu ai mai umblat in camera respectiva, prin urmare, nu are cum sa existe praf, te inseli. stergerea peretilor de praf este o operatiune ce dureaza maxim o ora, in functie de dimensiunea camerei, asa ca, daca vrei sa nu te confrunti cu diverse probleme peste ani, ar fi bine sa nu treci cu vederea peste ea. Poti trece apoi la aplicarea gletului de incarcatura sau a celui de finisaj, in functie de situatie. Dupa ce toti peretii au fost gletuiti, ar trebui sa ii lasi sa se usuce bine inainte de a trece la operatiunea de zugravire. Specialistii sustin ca in cazul unui strat de 5 mm de glet, timpul ideal de uscare este de o zi. Dupa uscare, suprafata poate fi slefuita si pregatita pentru vopsire.Ultimul pas in obtinerea unui interior de vis este zugravirea peretilor, iar in acest sens, te sfatuim sa optezi tot pentru zugravirea mecanizata cu vopsea lavabila care iti ofera avantajele unui timp scurt de lucru, a unui rezultat de calitate si a unui pret accesibil. Zugravirea clasica a peretilor este o activitate extrem de migaloasa, trebuie sa te asiguri ca vopseaua a fost amestecata cum trebuie, ca folosesti bidineaua sau instrumentele potrivite si ca nu lasi celebrele ”brazde” pe pereti. Zugraveala mecanizata nu iti pune astfel de probleme, ci te lasa sa te bucuri de rezultatul final extrem de calitativ. Nu uita, intotdeauna operatiunile mecanizate vor fi mai bune decat cele manuale, clasice, pentru ca ele iti pot oferi doua elemente cheie extrem de importante: perfectiune si calitate ridicata.
Opteaza pentru o tencuiala mecanizata, glet mecanizat si zugravire mecanizata daca vrei sa te bucuri de o casa pusa la punct intr-un timp scurt si la un pret extrem de accesibil!